Ymedam

In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig samen koffie drinken of een spelletje doen. Een luisterend oor. Gezamenlijk koken of bakken. Een prachtige binnentuin om van te genieten. Welkom in Ymedam!

Ymedam is een fijne plek om te wonen als u dementie heeft. We sluiten zoveel mogelijk aan bij uw belevingswereld en zoals het vroeger was. Als u bij ons komt wonen, is dat een flinke verandering. We doen er daarom alles aan om u een warm thuisgevoel te geven. Welke zorg u ook nodig heeft, wij zijn er voor u.

U kunt doen waar u zich goed bij voelt

Ymedam ligt in Leeuwarden, middenin de woonwijk Bilgaard. In de gezamenlijke woonkamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen,
een praatje maken of gewoon lekker zitten. Direct naast de woonkamer is een grote tuin, waar u kunt genieten van de bloemen en planten en de buitenlucht.

PREZO keurmerk

Ymedam is in het bezit van het gouden PREZO keurmerk. PREZO is een landelijk keurmerk dat zorgorganisaties helpt de kwaliteit van zorg continu te verbeteren. Hierdoor krijgt u de optimale zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Elke dag weer.

Indicatie van CIZ

Om in Nieuw Mellens te kunnen wonen, is een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Een zorgconsulent van Noorderbreedte kan deze indicatie regelen, in overleg met het CIZ.
Een indicatie is onbeperkt geldig, tot het moment dat de zorgvraag wijzigt.
Op de website van het CIZ leest u meer.