Groepswonen

Groepswonen is er voor u als u dementie heeft. Groepswonen houdt in: een eigen woon-/slaapkamer. Maar ook een grote, gezellige, gezamenlijke woonkamer die u deelt met 7 medebewoners die ook een vorm van dementie hebben. U kunt er bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. Als u wilt, kunt u meehelpen met alledaagse klusjes, zoals was opvouwen of aardappels schillen. Er wordt gekookt in de gezamenlijke keuken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning. Er zijn bij De Spiker 3 groepswoningen.

Afdelingen

Groepswonen in De Spiker wordt ook wel Kleinschalig Wonen genoemd. Er zijn drie huiskamers: ’t Skapedykje en de Singel (beide BOPZ-afdelingen) en ’t Herenwaltsje. De groepen bestaan uit 8 bewoners. Elke bewoner heeft zijn of haar eigen appartement met douche en toilet. Er is een gezamenlijke huiskamer.

Huiskamer

In de gezamenlijke huiskamer eten we en drinken we koffie. Er is een ruime tafel waar we met zijn allen aan kunnen zitten. En er is een keuken waar we iedere dag zelf, vers koken. Wilt u helpen met koken? Graag. En als uw familie op visite is, zou het zomaar kunnen gebeuren dat ze een pan sperziebonen voorgeschoteld krijgen om even te doppen. Het is tenslotte uw thuis. Bezoek hoeft dus ook niet aan de zorgmedewerkers te vragen of ze koffie mogen, ze kunnen het gewoon zelf pakken.